Tävla med båt

Båt kan användas både till fritid och tävling

Båt är väldigt populärt i Sverige idag och båtar används både till fritid och tävling. Svenska Seglarförbundet har idag ungefär 115 000 medlemmar över olika distrikt i Sverige, 370 klubbar och omkring 80 klassförbund. Varje år anordnar förbundet i samarbete med klubbarna runt om i landet utbildningar för att lära både vuxna och barn att segla och lära sig om livet med båt. Det finns även kurser så som båtlivsutbildning, förarintyg och skepparexamen som man kan genomföra. Genom att anmäla sig till en seglingskurs kan du se tjusningen med segling och få kunskap om både båtlivet och havet.

Är du intresserad av att vinna pengar på ditt båtintresse? Då kan spel på båtracing på ett online casino vara något för dig. Vem vet – kanske blir du riktigt framgångsrik och vinner stora belopp?

Båt har vuxit som fritidsintresse

Havet är ett element som bör respekteras då det kan hända väldigt oförutsägbara saker som du inte alltid har kontroll över. När det kommer till tävling är det ytterst viktigt med säkerheten då det både ska gå fort och deltagarna ofta är stressade. Noggrannhet kommer alltid först och det hjälper att vara uppmärksam på både sina medtävlande, på sin båt samt havets skiftningar. Segling har vuxit till sig som både sport och fritidssyssla och det anordnas flera stora tävlingar världen runt vilka ofta direktsänds.

Volvo Ocean Race är en tävling som har kommit att bli väldigt känd här i Sverige. Man hör på namnet att tävlingen delvis arrangeras av Volvo själva, och delar av tävlingen och målgången äger ibland rum i Göteborg. Tävlingens nio eller tio delsträckor är fördelade över hela världen och därför har Volvo Ocean Race en stor publik. Rutten ändras varje gång tävlingen äger rum och start och mål ges inte ut förrän tävlingen är spikad. Detta är ett annorlunda men häftigt koncept som är kul för de som är intresserade av båt och segling.

En annan variant av tävling

Americas Cup är även det en tävling som drar uppmärksamhet till sig då detta oftast är en tävling mellan två utvalda båtar. Sedan 1800-talet har tävlingen varit igång och det går till så att den som vinner förra årets upplaga blir utmanad av en okänd besättning och båt. Därefter tävlar de två båtarna i en duell och försten i mål är den som har nappat åt sig titeln som den nya mästaren. Ett väldigt kul lopp att titta på och för de som precis börjat intressera sig för sporten är det lätt att få överblick i tävlingen.

Sverige har även gjort sig ett namn i kanske den mest berömda segeltävlingen som hålls – tävlingarna i OS. Där finns det olika tävlingar för olika typer av båtar och just segling i OS kunde man beskåda i Paris för första gången 1990. Besökarna bjöds på tio olika grenar men det var endast herrar som fick tävla. Medverkan i OS kan dock legat till grund för att intresset för båt och segling vuxit världen över och att fler och fler börjar med just segling och båtsporter.

Segling är en sport som kräver noggrannhet

Segling är en sport som både vuxna och barn med intresse för båt kan utöva. Det krävs noggrannhet och kunskap om både havet samt båtar för att kunna hantera alla situationer som uppstår. Det är både viktigt och praktiskt att ta en kurs i segling innan du ger dig ut på djupt vatten så du är förberedd på vad som kan hända. Säkerheten och noggrannhet måste alltid vara prioritet för både dig själv och dina medmänniskor så alla kommer i land säkert.